15. ročník soutěže o značku Regionální potravina startuje v dubnu. Hodnotitelské komise vyberou ty nejlepší potraviny napříč Českou republikou.
Termíny pro přihlášení a podmínky soutěže na webu akce.
Z webu akce:
Ocenění Regionální potravina upozorňuje spotřebitele na výrobky od lokálních producentů, které mají pevnou vazbu k danému regionu – ať už jde o suroviny, receptury či způsob výroby.
Značku uděluje Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Podporuje tak domácí producenty a motivuje zákazníky k vyhledávání jejich produktů na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců.
Ve fondu knihovny jsou k dispozici publikace o na téma „Regionální potravina“. Pro Vaše pohodlí jsme pro Vás připravili seznamy publikací (rešerši):
Katalog knihovny - seznam publikací (knih, zpráv, norem, atd.).
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie – seznam článků z vybraných českých periodik a sborníků.