Listopad – měsíc fermentace

V podzimním období se často cítíme oslabení, a o zdravotních rizicích současnosti asi není třeba ani hovořit. Proto jsme se rozhodli, že budeme hledat cestu k posílení imunity a rozdělíme se vámi o naše poznatky. Jednou z možností jak můžeme posílit naši obranyschopnost je pravidelná konzumace fermentovaných potravin. Fermentace je proces, při kterém se složitější látky (nejvíce bílkoviny a sacharidy) přeměňují na jednodušší a tedy i lépe stravitelnější. Tento proces vykonávají mikroorganismy, přesněji jednobuněčné bakterie, kvasinky nebo plísně, které patří do našeho každodenního života. Fermentované potraviny, například kvašená zelenina, jsou plné prospěšných bakterií, které mají pozitivní vliv na naše střeva a imunitu. Proto jsme se rozhodli věnovat měsíc listopad fermentaci....no a vlastně taky proto, že fermentace je prostě zábava. 

A na co se můžete těšit? Vyzkoušíme 4 recepty na kvašenou zeleninu, podělíme se s vámi o recept, ale hlavně o zkušenosti a tipy jak na to. K tématu se budeme celý měsíc věnovat v článcích a příspěvcích, které budou průběžně uveřejňovány (zejména) na našem knihovním Face booku

 

 
 

Odebírat novinky

souhlasím s GDPR