Metrologie v potravinářství

Zabezpečování metrologie na úrovni právních předpisů a správná implementace systémů HACCP, IFS, BRC, ISO 9001 a ISO 22000 atd.

Termín: 17. 05. 2023
Web akce

Z webu akce: 
Témata školení: 

  • Základy metrologie v potravinářství. Změny v legislativě v oblasti měřidel.
  • Požadavky systémů IFS, BRC, FSSC 22000, ISO 9001 v oblasti měřidel.
  • Možnosti a způsoby provádění interních kalibrací.
  • Práce s nejistotou měření, vyhodnocení nejistoty kalibrace 
  • Kalibrace teploměrů, možnosti a způsoby interních kalibrací měřidel teploty.
  • Jak nastavit vhodné kalibrační intervaly různých druhů měřidel.
  • Jakým způsobem stanovit přesnost interních měřidel.
  • Další způsoby konfirmace měřidel, požadovaná dokumentace a záznamy.
  • Problematika kontroly hmotnosti, požadavky na váhy, závaží.
  • Postupy pro mezilhůtové kontroly ověřování a kalibrace vah. Jak zajistit prvotní ověření měřidla, platnost prvotního ověření.
  • Jaké závaží vybrat pro mezilhůtové kontroly vah.
  • Kalibrace a validace laboratorních přístrojů, laboratorního skla atd.
  • Ověřování správné funkce detektorů kovů dle požadavků BRC a TESCO standardu

Ve fondu knihovny jsou k dispozici publikace na téma „metrologie“. Pro Vaše pohodlí jsme pro Vás připravili seznam publikací (rešerši)
Katalog knihovny - seznam publikací (knih, zpráv, norem, atd.)
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie – seznam článků z vybraných českých periodik a sborníků

 

 
 

Odebírat novinky

souhlasím s GDPR