Zabezpečování metrologie na úrovni právních předpisů a správná implementace systémů HACCP, IFS, BRC, ISO 9001 a ISO 22000 atd.
Termín: 17. 05. 2023
Web akce
Z webu akce:
Témata školení:
- Základy metrologie v potravinářství. Změny v legislativě v oblasti měřidel.
- Požadavky systémů IFS, BRC, FSSC 22000, ISO 9001 v oblasti měřidel.
- Možnosti a způsoby provádění interních kalibrací.
- Práce s nejistotou měření, vyhodnocení nejistoty kalibrace
- Kalibrace teploměrů, možnosti a způsoby interních kalibrací měřidel teploty.
- Jak nastavit vhodné kalibrační intervaly různých druhů měřidel.
- Jakým způsobem stanovit přesnost interních měřidel.
- Další způsoby konfirmace měřidel, požadovaná dokumentace a záznamy.
- Problematika kontroly hmotnosti, požadavky na váhy, závaží.
- Postupy pro mezilhůtové kontroly ověřování a kalibrace vah. Jak zajistit prvotní ověření měřidla, platnost prvotního ověření.
- Jaké závaží vybrat pro mezilhůtové kontroly vah.
- Kalibrace a validace laboratorních přístrojů, laboratorního skla atd.
- Ověřování správné funkce detektorů kovů dle požadavků BRC a TESCO standardu
Ve fondu knihovny jsou k dispozici publikace na téma „metrologie“. Pro Vaše pohodlí jsme pro Vás připravili seznam publikací (rešerši):
Katalog knihovny - seznam publikací (knih, zpráv, norem, atd.)
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie – seznam článků z vybraných českých periodik a sborníků