Témata: správná výživa pro seniory a nemocné, sestavení jídelníčku, dieta diabetická, šetřící a bezlepková
Termíny v r. 2024:
6.3., 11.9., 11.12.
Společnost pro výživu pořádá jednodenní odborný kurz pod vedením nutričního terapeuta a profesionálního kuchaře
Cílem kurzu je:
- získat znalosti o důležitosti dietní stravy pro seniory a nemocné
- získat znalosti a naučit se vařit diabetickou, šetřící a bezlepkovou dietu (vaření kompletního menu v těchto 3 variantách)
- naučit se sestavit jídelní lístek pro diabetickou, šetřící a bezlepkovou dietu
Školení je určeno pro:
- pro všechny, kteří se zajímají o dietní stravu
- pro kuchaře a vedoucí pracovníky v zařízeních pro seniory, v pečovatelských domech, v nemocnicích a jiných zařízeních, kde se vaří dietní strava
- pro nutriční terapeuty
Ve fondu knihovny jsou k dispozici publikace na téma „dieta, jídla dietní, potraviny dietní“. Pro Vaše pohodlí jsme pro Vás připravili seznam publikací (rešerši):
Katalog knihovny - seznam publikací (knih, zpráv, norem, atd.).
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie – seznam článků z vybraných českých periodik a sborníků.
Obrázek z https://pixabay.com/photos/breakfast-healthy-hummus-spread-1804457/