E-knihy

Kramerius

Zaměření: zemědělství, potravinářství a příbuzné obory
Typ zdroje: digitalizované dokumenty, knihy a periodika
Charakteristika: Naše digitální knihovna obsahuje tisíce digitalizovaných titulů, například digitalizované časopisy z dotačního programu Ministerstva kultury (VISK 7), či mnoho knih z historického fondu naší knihovny. Kramerius


Platforma: Kramerius
Přístup: dk.uzei.cz                                                                   

Díla nedostupná na trhu (DNNT)  

K dispozici je plný text více než 150 000 digitalizovaných knih a časopisů z české vydavatelské produkce (knihy vydané do roku 2007, periodika vydaná do roku 2011). Knihy do roku 2002 jsou přístupné online, knihy vydané v letech 2003 - 2007 je možné číst pouze na k tomu určeném počítači ve studovně KAŠ. Přístup získáte přes své čtenářské konto v KAŠ.

Klikněte na 'Přihlásit se', na další stránce potvrďte podmínky použití a klikněte na 'Přihlásit knihovním účtem/eduID'. Zde pod 'Přihlásit účtem' zvolte 'Ústav zemědělské ekonomiky a informací (KAŠ)' a zadejte své ID čtenáře a heslo. 

Wiley

WileyZaměření: zemědělství, potravinářství, veterinární medicína, přírodní vědy
Typ zdroje: kolekce e-knih
Producent: Wiley-Blackwell
Charakteristika: Knihovna Antonína Švehly nabízí svým uživatelům přístup k plným textům 47 vybraných knih z vydavatelství Wiley.
Platforma: Books@Ovid
Přístup: z intranetu přes wiley.com, vzdáleně přes Shibboleth - při vzdáleném přístupu si musíte na portálu ještě založit svůj osobní účet.

 

CABICABI Archive

Zaměření: zemědělství, potravinářství, veterinářství a příbuzné obory
Typ zdroje: kolekce e-knih
Producent: CABI Publishing
Charakteristika: Kolekce mimo jiné zahrnuje 230 titulů z oblasti zemědělství, potravinářství, veterinářství a příbuzných oborů vydaných v letech 2000-2004.
Platforma: CAB eBooks
Přístup: z intranetu přes cabi.org, vzdáleně prostřednictvím přihlášení přes EZProxy

 

KnovelKnovel Library – Food Science
Knovel Library – Promotional Titles

Zaměření: potravinářství, chemie, zdraví a hygiena, přírodní vědy, technika, farmacie
Typ zdroje: kolekce e-knih
Producent: Elsevier
Charakteristika: Přístup k plným textům odborných monografií z oblastí potravinářství, chemie, zdraví a hygieny, farmacie a přírodních věd.
Platforma: Knovel
Přístup: z intranetu přes knovel.com, vzdáleně prostřednictvím přihlášení přes EZProxy
Videozáznam školení "Využijte Knovel naplno": https://youtu.be/CeX-LLdLA-U

 

EBSCOEBSCOhost

Zaměření: zemědělství, potravinářství a příbuzné vědy
Typ zdroje: kolekce e-knih
Producent: EBSCO
Charakteristika: V rámci služby EBSCOhost jsou zpřístupněny desítky odborných knih z různých vydavatelství např. Taylor & Francis Routlage, CRC Press, Springer, Elsevier, Wiley aj.
Platforma: EBSCOhost (Academic Search Complete)
Přístup: z intranetu přes ebscohost.com, vzdáleně prostřednictvím přihlášení přes Shibboleth

 

ElsevierElsevier (platforma Science Direct)

Zaměření: zemědělství, potravinářství a příbuzné vědy
Typ zdroje: kolekce e-knih
Producent: Elsevier
Charakteristika: přístup k plným textům odborných publikací kolekce Agricultural and Biological Sciences 2010 a 2011 z vydavatelství Elsevier.
Platforma: ScienceDirect
Přístup: z intranetu přes sciencedirect.com, vzdáleně prostřednictvím přihlášení přes Shibboleth

 

OECDOECD Agriculture and Food iLibrary (včetně Agriculture statistics)

Zaměření: zemědělství, potravinářství a příbuzné vědy
Typ zdroje: kolekce e-knih, statistické databáze
Producent: OECD
Charakteristika: Služba zahrnuje přístup k plným textům publikací a statistickým databázím publikovaným OECD v rámci příslušného oboru. Další informace naleznete zde.

OECD Factbook
OECD in Figures
OECD Agriculture and Food iLibrary

 

 

 
 

Odebírat novinky

souhlasím s GDPR