"Bylinkový den" (20.4.2024)

Už příští sobotu (20.4.) se v Národním zemědělském muzeu (pobočka Praha) uskuteční populární akce "Bylinkový den". Program začíná už 10.00 a končí v 17.00, a je skutečně pestrý. 

Návštěvníci si budou moci koupit sazenice rostlin, sušené bylinky, čaje, oleje, sirupy, koření a mnoho dalších bylinných produktů

Po celý den budou probíhat tematické přednášky, které připravily odborníci ze zemědělských výzkumných institucí; jedna přednáška se bude věnovat například přípravě jedlých klíčků s ochutnávkou.

Dále můžete třeba shlédnout program, který se věnuje zpracování lnu, uplést si košík, osadit květináč, připravit si bouquet garni, nebo si třeba zasadit bylinku či salát v hydroponické farmě. V gastrostudiu proběhne oblíbený workshop bylinkového vaření. Děti si budou moci vyzkoušet nabatikovat ubrousek za pomoci rostlinných barviv. Na dvorku si budete moct prohlédnout výstavu o chilli papričkách, kterou zapůjčí Botanická zahrada FTZ České zemědělské univerzity.

Těšíme se na vaši návštěvu na stanovišti KAŠ! 😀

Podrobnosti najděte v programu akce 👇

program akce

Workshopy mají omezenou kapacitu, takže se nezapomeňte včas přihlásit. Sledujte proto stránky NZM: https://1url.cz/LuxPU

Zdroj: https://1url.cz/LuxPU

 
 

Odebírat novinky

souhlasím s GDPR