Aktuality

Mezinárodní konference 2022: JEDNO – zdraví, životní prostředí, společnost

Kritické problémy a výzvy potravinových systémů: změna klimatu, ztráta biologické rozmanitosti, snižování odpadu.

Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Tradiční setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů. 

Obaly a obalové materiály v potravinářském průmyslu

Kurz pro pracovníky potravinářského průmyslu a výrobce obalů (obaly určené zejména pro přímý kontakt s potravinami).

Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny 2022

4. ročník školicího kurzu ITS Food zaměřeného na falšování a autenticitu potravin.

XLVIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2022“

Tradičně se společně s konferencí konají i další doprovodné akce (Den s mlékem, Food Symposium, aj.).

Konference: Food technology, food quality 2022: Nové trendy v úchově potravin

Hlavní témata konference, která navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů: úchova potravin a kvalita potravin v širším kontextu. 

Veletrh: SALIMATECH 2022 

Veletrh pro potravinářství a gastronomii v novém konceptu pod značkou SALIMATECH

Seminář: AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA MIKROBIOLOGIE POTRAVIN 2022

Témata: Bezpečnost potravin, metody detekce a typizace bakterií, význam kontroly sanitace v potravinářských provozech a tržní síti.

Webinář PK ČR: Falšování a autenticita potravin, problematika aditivních látek

Nejčastější způsoby falšování potravin a jejich identifikace, aktuální kauzy, aditivní látky, fortifikace potravin. 

Potravinářský úterek – leden 2022 - PŘEHLED VÝSLEDKŮ VÝZKUMU VYBRANÝCH PROJEKTŮ VÚPP

Přednáška na téma: Využití českých bylinek, potraviny s vysokým obsahem sulforafanu, moderních pojízdných linek na zpracování jablek, aj.

Výstava: Potraviny jak je neznáte

Panelová výstava nabídne na 20 fotografiích pohled na vitamíny, bílkoviny, škroby, vlákniny, sladidla i užitečné houby. 

Ministerstvo zemědělství: Nový systém pro oznamování potravin (SOP)

Systém SOP usnadní oznamovací proces pro splnění informační povinnosti pro doplňky stravy a obohacené potraviny.

Projekt Žijeme jídlem 

Žijeme jídlem je společný projekt Potravinářské komory ČR a Agrární komory ČŘ. Je realizován s podporou Ministerstva zemědělství ČR.

KURZY VAŘENÍ DIETNÍ STRAVY OD SPOLEČNOSTI PRO VÝŽIVU

Témata: správná výživa pro seniory a nemocné, sestavení jídelníčku, dieta diabetická, šetřící a bezlepková 

 
 

Odebírat novinky

souhlasím s GDPR